Új villanyautógyár épül Szegeden

Magyarországon építi fel első európai üzemét a kínai BYD autógyártó. A gyár Szegeden épül fel. Ez lesz a BYD első európai gyára, biztosan hatalmas létesítmény lesz.

A BYD majdnem megelőzi a Teslát az elektromos autók piacán, jövőre minden bizonnyal már a világ legnagyobbjává nő. Ebben szerepe van annak is, hogy a kínai állam csillagászati összegekkel támogatta a villanyautók fejlesztését.

A BYD Seal nevű modellje. Fotó: BYD

A magyar kormány is rengeteg pénzzel száll be a gyárépítésbe. Fejlesztik a helyszín közlekedését, elektromos és egyéb hálózatait. Emellett pénzt is adnak a kínaiaknak, több tízmilliárd forintot. Elvileg azért, mert munkahelyeket teremtenek magyaroknak.

Kérdés azonban, hogy kik fognak dolgozni a BYD gyárában. Több ezer jól képzett munkásra lenne szükség, és ennyi nemhogy Szegeden, de az egész országban nem áll készen felvenni a munkát. Könnyen lehet, hogy a gyárral együtt jönnek a kínai dolgozók is. (HVG)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.