Önpalántázó magok segíthetik az erdők megmentését

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az aszályok, erdőtüzek és az átgondolatlan erdőgazdálkodás miatt egyre nagyobb terület sivatagosodik el a bolygón. Ezen segíthet egy új, propellerre és fúróra hasonlító szerkezet, amely önállóan elülteti a kiszórt magokat.

Korábban már használtak drónokat arra, hogy magokat szórjanak ki erdőtelepítés céljából, de ezek nem vagy csak alig kerültek a talajba, így nem csíráztak ki. 

A találmány pont ezt a problémát oldja meg. 

A szerkezetet a gólyaorr nevű virág magjáról mintázták, amely nedvesség hatására befúrja magát a talajba, és ott növekedésnek indul. 

A kifejlesztett önpalántázó annyiban tér el a gólyaorrtól, hogy nem egy farka van, hanem három. A tölgyfából készült szerkezetet különböző vegyi anyagokkal kezelték, hogy még jobban reagáljon a nedvességre. Amikor a falemezek átnedvesednek, vetemedni, görbülni kezdenek. Így fúrják be a földbe a magot, amelyből így már jó eséllyel lesz facsemete. (CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!