Unaloműzés, választási gyorstalpaló és Lenin

E héten is minden fontosat megtudhattak a gyerekek a Kispolgárból. Mi az önkormányzati és az EP-választás? Mi a vagyonbevallás? Miért csapkodnak egyesek menzakajákat híres festményekhez? Természetesen az aktuális hírek is bekerültek, mindenféle szórakoztató érdekességgel együtt. Elkezdtük Micsináljak? című sorozatunkat, amelyben arra biztatjuk őket, hogy tegyék le a telefont, és vágjanak bele valamibe, ami a való világban ad sikerélményt. Például a kötés, vagy az epertermesztés az ablakpárkányon. Lesz még makettépítés, gépi varrás, hangszerek és sok egyéb. Hiszen hiába lesznek tájékozott polgárok belőlük, ha beszorulnak a digitális világba. Ahogy Váci Mihály írta:

Nem elég a jóra vágyni:
A jót akarni kell!
És nem elég akarni,
de tenni, tenni kell!

A Mandiner mai cikkére majd reagálunk, amikor már minden zsebpiszok hozzátette a magáét. Egyelőre annyit, hogy nem írtunk Lenin születésnapjára semmit sem, hiszen az április 22-én van.

You had one job.

Lenin halálának százéves évfordulójára írtunk, hiszen a huszadik század egyik kulcsfigurája volt. Mellesleg ma is szerepel a tankönyvekben. Az viszont igaz, hogy egyetlen munkatársunk sem a kormánypárti sajtóból érkezett. Ennyire igénytelen alakokkal nem tudunk mit kezdeni, sajnálattal értesítjük.

A kifogásolt cikk itt olvasható teljes terjedelmében. Az indoktrináció vádjáról pedig itt írtunk korábban.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!