Az év albumáért járó Grammy negyedszer is Taylor Swifté

Történelminek is nevezhető a tegnap esti 66. Grammy-gála. Azért volt különleges a Los Angelesben megrendezett díjátadó, mert a kiemelt kategóriákat szinte kizárólag nők nyerték. Az év albuma Taylor Swifté lett, aki negyedszer nyerte meg ezt az elismerést. Ez pedig rekordnak számít a Grammy-díjak történetében.

Nem csoda, hogy Swift nyert a Midnights című lemezzel, hiszen a rajta szereplő összes dal bekerült az amerikai slágerlisták első 15 helyezettje közé. Swift a díjátadón azt is bejelentette, hogy készül az új albuma is. Az erről szóló Instagram-bejegyzését 2 óra alatt közel 9 millióan lájkolták. Hogy miért hever a világ Taylor Swift lábai előtt, arról ebben a cikkben írtunk hosszabban.

A Barbie-film két híres betétdala közül Billie Eilish-é nyerte el a díjat, Dua Lipa ezúttal alulmaradt. Ezzel Eilish sorrendben a kilencedik Grammy-díját vehette át. Miley Cyrusé lett az év popzenei előadása és az év felvétele is, a legjobb új előadó Victoria Monét lett. A legjobb filmzene kategóriában az Oppenheimer nyert.

A gála egyik furcsa jelenete volt, hogy miután nyert három Grammy-t, a rapper Killer Mike-ot bilincsben vitték el a rendőrök a helyszínről. Állítólag azért, mert összeverekedett az egyik biztonsági őrrel. (telex.hu)

Legjobb popalbum: Midnights – Taylor Swift

Az év felvétele: Miley Cyrus – Flowers

Az év dala: Billie Eilish – What Was I Made For?

Legjobb új előadó: Victoria Monét

Legjobb szóló popénekes előadás: Miley Cyrus – Flowers

Legjobb popduó vagy -együttes előadás: SZA & Phoebe Bridgers – Ghost in the Machine

Legjobb rockalbum: Paramore – This Is Why

Legjobb alternatív zenei album: The Record – Boygenius

Legjobb R&B-előadás: ICU – Coco Jones

Legjobb progresszív R&B-album: SOS – SZA

Legjobb rapalbum: Killer Mike – Michael

Legjobb eredeti filmzene: Oppenheimer – Ludwig Göransson

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!