Megválasztották Sulyok Tamást köztársasági elnöknek

A várakozásoknak megfelelően megszavazta a parlament fideszes többsége az új köztársasági elnököt. Orbán Viktor miniszterelnök szerint pont olyan elnökre van most szükség, mint Sulyok Tamás.

Óriási tapasztalat, tiszteletre méltó tudás és vitathatatlan tekintély. Az Alkotmánybíróság döntései a legfontosabb kérdésekben világos utat mutattak az elmúlt években, és ezek a döntések a jogászok és az emberek egyetértésével is találkoztak. Úgy vélem, Magyarországnak most ilyen elnökre van szüksége.

Sulyok Tamás a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalint követi a köztársasági elnöki poszton. Az alaptörvény szerint a tisztséget 5 évig tölti majd be, ezután pedig egyszer újraválasztható. Az új elnök március 5-én léphet hivatalba, addig a posztot ideiglenesen Kövér László, a parlament elnöke tölti be.

Sulyok Tamás 67 éves jogász, az Alkotmánybíróság elnöke volt eddig. Egész életében ügyvédként dolgozott, mielőtt 2014-ben alkotmánybíró lett. Emellett jogot is tanított. Alkotmánybírónak és elnöknek is Fidesz jelölte, de a pártnak nem tagja. Az ellenzék ennek ellenére kormányközeli személyként emlegeti, és arra számít, hogy ő is a kormányt fogja támogatni elnökként. Az viszont az előéletéből biztosnak tűnik, hogy Novák Katalinnal ellentétben nem várható tőle ablakpucolós fotó, süteményrecept és hasonló cukiskodások. A legvalószínűbb, hogy keveset hallunk majd róla.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!