Megválasztották Sulyok Tamást köztársasági elnöknek

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A várakozásoknak megfelelően megszavazta a parlament fideszes többsége az új köztársasági elnököt. Orbán Viktor miniszterelnök szerint pont olyan elnökre van most szükség, mint Sulyok Tamás.

Óriási tapasztalat, tiszteletre méltó tudás és vitathatatlan tekintély. Az Alkotmánybíróság döntései a legfontosabb kérdésekben világos utat mutattak az elmúlt években, és ezek a döntések a jogászok és az emberek egyetértésével is találkoztak. Úgy vélem, Magyarországnak most ilyen elnökre van szüksége.

Sulyok Tamás a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalint követi a köztársasági elnöki poszton. Az alaptörvény szerint a tisztséget 5 évig tölti majd be, ezután pedig egyszer újraválasztható. Az új elnök március 5-én léphet hivatalba, addig a posztot ideiglenesen Kövér László, a parlament elnöke tölti be.

Sulyok Tamás 67 éves jogász, az Alkotmánybíróság elnöke volt eddig. Egész életében ügyvédként dolgozott, mielőtt 2014-ben alkotmánybíró lett. Emellett jogot is tanított. Alkotmánybírónak és elnöknek is Fidesz jelölte, de a pártnak nem tagja. Az ellenzék ennek ellenére kormányközeli személyként emlegeti, és arra számít, hogy ő is a kormányt fogja támogatni elnökként. Az viszont az előéletéből biztosnak tűnik, hogy Novák Katalinnal ellentétben nem várható tőle ablakpucolós fotó, süteményrecept és hasonló cukiskodások. A legvalószínűbb, hogy keveset hallunk majd róla.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?