Bejelentették a Civilization hetedik kiadását

2025-ben érkezik a legendás stratégiai játék, a Civilization új, hetedik része. A játék először 1991-ben, 33 éve jelent meg, a hatos pedig hét évvel ezelőtt. A Civilization VII jövőre jön ki PC-re és konzolokra, egyelőre csak egy rövid videót tettek közzé. A játék részleteiről augusztusban árul el majd többet a fejlesztő.

A Civilizationben a játékos egy országot irányít a kőkorszaktól az űrkolóniáig. Az út során nemcsak háborúkban kell összemérnie erejét a többi nemzettel, hanem a technológiai fejlődés, a kultúra, a diplomácia, a vallás és a gazdaság területén is. A Civilization generációknak mutatta meg, hogy a háborúk indítéka általában nem sértődés vagy elvont eszmék, hanem az, hogy kéne a szomszéd vasbányája, földje vagy kikötője. A játékmenet körökre osztott.

Az évtizedek során a program egyre összetettebb lett, hiszen a célja egy egész társadalom szimulálása. Egy Civilization-játszma könnyen eltarthat napokig is. A játékosok jelszava, hogy „csak még egy kört”, ami bizony nem ritkán hajnalig tartó játékba torkollik. Cserébe mérlegelésre, mértékletességre, józan alkukra tanít, és megmutatja, milyen bonyolult feladat egy állam vezetése.

Az előző kiadás, a Civilization VI most éppen nagy kedvezménnyel vehető meg a Steamen.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.