Durva földrengés volt Tajvanon, milliárdos lett Taylor Swift – híradó

A Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés rázta meg Tajvant. A 6 fölötti rengések már erősnek minősülnek és épületek, hidak, utak összeomlásával is járnak. Ez volt az elmúlt 25 év legnagyobb rengése Tajvanon. A katasztrófában többen meghaltak, sok a sérült is. Több mint 20 épület összeomlott, többen a romok alatt rekedtek, a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak. Egy földrengés után tengerparti területen szökőár veszélye is fennáll, ez a legnagyobb magasságú dagály. Így az ott lakókat erre is figyelmeztették, egyes területeket ki is ürítettek. (BBC)

Két KDNP-s képviselő, Nacsa Lőrinc és Hollik István kedden benyújtott az Országgyűlés elé egy olyan törvényjavaslatot, ami tiltja az energiaitalok eladását 18 éven alattiaknak (a KDNP a Fidesszel együtt alkotja a mai kormányt). Már mi is írtunk nektek arról, miért káros az energiaital, amit egy felmérés alapján 78 százalékotok fogyaszt. (24.hu)

Karsai Dániel. Forrás: Facebook
Karsai Dániel. Forrás: Facebook

Nagyon leromlott Karsai Dániel állapota, így kilépett a Budapesti Ügyvédi Kamarából és a saját ügyvédi irodájából is, nem tud tovább dolgozni. Karsairól már írtunk nektek, ő az az alkotmányjogász, aki halálos betegségben szenved és azért küzd, hogy a saját belegyezésével meghalhasson, olyan körülmények közt, ami nem jár fájdalommal. Karsai Dániel ügyét tavaly novemberben kezdte el tárgyalni a strasbourgi emberi jogi bíróság, de nem tudni, mikor születhet róla döntés. (HVG)

Forrás: Wikipédia
Forrás: Wikipédia

Eddig egy fajként kezelték a kardszárnyú delfineket, de egy új tanulmány szerint a Csendes-óceán keleti részén lévő két csoport két külön faj lehet. Erre az életmódjukból és felépítésükből jöttek rá. Az egyik, a rezidens, amelyiknek kerekebb a hátúszója és nagyobb csapatokban él. A másik, az „átutazó” (tranziens), amelyik hegyesebb hátúszóval rendelkezik és nagyobb zsákmányokra vadászik kisebb csoportban. A szakértők arra jutottak, hogy bár van átfedés a két populáció között, nem keveredtek egymással. Így aztán tényleg két külön fajt alkotnak. (LiveScience)

Dollármilliárdos lett Taylor Swift. Az énekesnőnek a tavalyi, The Eras Tour turnéja és a belőle készült koncertfilm vitte az egekbe a vagyonát, amit ma már 1,1 milliárd dollárosra becsülnek. Ez nagyjából 402 milliárd forint. Összehasonlításként a magyar vállalkozó és Orbán Viktor jó barátja, Mészáros Lőrinc 591 milliárddal rendelkezik, vagyis a világ legsikeresebb énekesnője még mindig nem előzte meg Magyarország legismertebb egykori gázszerelőjét. (HVG)

Kijöttek az áprilisi ingyenjátékok Playstation Plusra. Most az Immortals of Aveum, a Minecraft Legends, és a Skul: The Hero Slayer tölthetők le ingyenesen. Az első egy világmegmentős, varázslós, lövöldözős, a Minecraft az eredeti játék spin-offja, a harmadik pedig egy 2D játék, amiben a barátaidat kell kimenekítened. Xboxon az előfizetők tegnap óta a LEGO 2K Drive-ot, holnaptól az EA Sports PGA Tour-t, ami egy golfos játék, 11-én pedig a Shadow of the Tomb Raidert érhetik el ingyenesen.

Kiemelt kép: A tajvani földrengésben kidőlt egyik ház. Youtube/NBC

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!