Ezek a filmek csalogatnak be idén a moziba – 2. rész

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az elmúlt néhány év – a világjárvány és az írók, valamint a színészek sztrájkja miatt – nem volt a legfelhőtlenebb időszak Hollywoodban. 2024-ben azonban már egy csomó olyan film jön a mozikba, amik várhatóan tömegesen vonzzák majd a nézőket szerte a világon. Kétrészes cikkünkben megmutatunk ezek közül tizenhatot. Az első részt ide kattintva éred el. Jöjjön a második felvonás!

A Gyűrűk Ura: A Rohirrim háborúja

Feltámad A Gyűrűk Ura és érkezik hozzá egy új animációs előzményfilm idén. A mozi a híres Pörölykezű Helm, Rohan királyának történetét meséli el, aki több mint 200 évvel A Gyűrűk Ura eseményei előtt uralkodott. A rohani lovasok pedig nagy szerepet játszottak A Gyűrűk Ura: A két toronyban és Gondor ostrománál is. Merész vállalkozás Tolkien klasszikusából animációt csinálni (lásd A hatalom gyűrűi felemás fogadtatását), de talán még jól is elsülhet!

IMDb

Sonic, a sündisznó 3.

Visszatér a képernyőre a legfürgébb, legkékebb, videojátékból született figura, Sonic. A sündisznó most már harmadjára vág bele egy őrült kalandba barátai, Tails és Knuckles társaságában. Az új gonosztevő, Shadow már feltűnt az előző rész stáblistás részében, most azonban teljes pompájában próbál majd kiszúrni a főhőseinkkel. Shadow amúgy szintén sün, de nem természetes módon született, hanem egy ördögi elme hozta létre.

Back to Black

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar mozikba milyen korhatárajánlással érkezik az Amy Winehouse-életrajzi film. Az előzetes alapján úgy tűnik, hogy a tragikus sorsú énekesnő életének legdurvább részei nem szerepelnek benne. (Ez annyira nem is lenne furcsa, mert a drogproblémáiról és a halálához vezető útról már készült 2015-ben egy rendkívüli dokumentumfilm.) A játékfilmben ehelyett felidézik, hogyan lett Winehouse-ból szupersztár, és hogyan írta meg, vette fel és adta ki a Back to Black című legendás albumot.

Transformers 1.

A Transformers-franchise egy animációs előzményfilmmel tér vissza a gyökereihez. A történetből – amely a Cybertronon játszódik, az autobotok és álcák otthonában – kiderül majd, miért rivalizál egymással Optimus fővezér és Megatron. A mozi tehát nem az élőszereplős filmek folytatása lesz. Ja, és a Toy Story 4. rendezője készíti. Ha minden jól megy, ősszel lesz a premier.

YouTube

Borderlands

A Borderlands nemcsak azért érdekes, mert a Sonichoz hasonlóan egy videojáték-sorozatból született, hanem azért is, mert Budapesten forgatták. Akkoriban csípték el a fővárosban a filmben szereplő Cate Blanchettet, Jamie Lee Curtist és Kevin Hartot is. A film a Pandora nevű elhagyatott, fiktív bolygón játszódik, ahol az emberek egy titokzatos ereklyét keresnek. A nézők Lilithet, egy mágikus erővel rendelkező szirént követnek majd, aki visszatér a Pandorára, hogy megtalálja a főgonosz eltűnt lányát és a sokak által keresett „kincset”.

Elio

A Disney és a Pixar látni kíván! – így szól az Elio, a régóta várt és sokat halasztott rajzfilm előzetese. Elio Solis egy tizenegy éves kisfiú, aki küzd a beilleszkedéssel az iskolában. Egész addig, mígnem az ufók elszállítják, ő pedig véletlenül a Föld intergalaktikus nagykövete lesz, akinek túl kell élnie egy sor félelmetes próbatételt. Mindeközben Elio anyja, Olga az idegen üzenetek dekódolását célzó szigorúan titkos projekten dolgozik.

Orion és a sötétség

Nem moziba érkezik, hanem a Netflixre a Dreamworks stúdió legújabb filmje. Orion, az iskolás fiú igen félénk, a barátkozás és a lányok is megijesztik. De amitől a legjobban fél, az a sötét. El is jön érte a Sötétség nevű, jókedélyű és lármás lény, hogy együtt „kísértsenek” végig egy egész éjszakát, hátha Orion rájön, hogy egyáltalán nincs mitől félnie. Persze a főhősök óriási kalamajkába keverednek, szóval szükségük lesz a többi éjlényre is ahhoz, hogy megmeneküljenek.

Paddington 3.

Újra útnak indul a lekvárfaló Paddington. A mackó a következő filmben visszatér Londonból Peruba, hogy meglátogassa szeretett Lucy nénikéjét, aki most a Nyugdíjas Medvék Otthonában lakik. Persze, nem olyan könnyű ám csak úgy eljutni Peru hegycsúcsaira, főleg az esőerdőn keresztül! A Paddington Peruban és az Egyesült Királyságban már novemberben megjelenik, Amerikába csak 2025 elején megy. Hogy a magyar rajongókhoz mikor jön el a medve, azt egyelőre nem lehet tudni.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?