Felveszi a versenyt az Instagrammal a TikTok

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A kínai cég bejelentette, új appot készít, amiben a fényképek megosztásán lesz a hangsúly, és ezzel felveszi a versenyt az Instával.

A TikTok Notes már nem akkora titok a felhasználók előtt, akik a napokban találkozhattak erre vonatkozó pop-up értesítésekkel a felületen. Ebben azt írják, hogy nemsokára új, fotós appal rukkolnak elő, és a felhasználók eddigi fotós tartalmai automatikusan áthúzhatók lesznek rá. Persze csak akkor, ha úgy akarják.

A TikTok a Tech Crunchnak azt írta, egyelőre még dolgoznak a felületen, de szerettek volna egy olyan appot, ami kifejezetten a fotós tartalomra fókuszál.

Nem ez az egyetlen fejlesztése a cégnek. Mint arról korábban írtunk nektek, hosszabb, félórás videólehetőség is lett a felületen. Ezzel nyilván az X-szel, a Youtube-bal és a Threads-szel akarják felvenni a versenyt. A tartalomkészítőknek ez nem tetszik, máris beparáztak. Hiszen a gyorsan változó, rövid tartalom előállításához nem kellett sem komoly előkészület, sem komoly technika. A népszerűség és akár a pénz is könnyen jött.

Közben a Meta is újít, szintén versenycélból. A Facebook már teszteli az álló formátumú videók előresorolását.

Mivel a közösségi appok sora lassan végeláthatatlan, fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy nem tesz jót ezeken lógni egész nap. Tartsatok néha digitális detoxot! Hogy hogyan, arról ide kattintva olvashattok.

(Tech Crunch)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?