Felveszi a versenyt az Instagrammal a TikTok

A kínai cég bejelentette, új appot készít, amiben a fényképek megosztásán lesz a hangsúly, és ezzel felveszi a versenyt az Instával.

A TikTok Notes már nem akkora titok a felhasználók előtt, akik a napokban találkozhattak erre vonatkozó pop-up értesítésekkel a felületen. Ebben azt írják, hogy nemsokára új, fotós appal rukkolnak elő, és a felhasználók eddigi fotós tartalmai automatikusan áthúzhatók lesznek rá. Persze csak akkor, ha úgy akarják.

A TikTok a Tech Crunchnak azt írta, egyelőre még dolgoznak a felületen, de szerettek volna egy olyan appot, ami kifejezetten a fotós tartalomra fókuszál.

Nem ez az egyetlen fejlesztése a cégnek. Mint arról korábban írtunk nektek, hosszabb, félórás videólehetőség is lett a felületen. Ezzel nyilván az X-szel, a Youtube-bal és a Threads-szel akarják felvenni a versenyt. A tartalomkészítőknek ez nem tetszik, máris beparáztak. Hiszen a gyorsan változó, rövid tartalom előállításához nem kellett sem komoly előkészület, sem komoly technika. A népszerűség és akár a pénz is könnyen jött.

Közben a Meta is újít, szintén versenycélból. A Facebook már teszteli az álló formátumú videók előresorolását.

Mivel a közösségi appok sora lassan végeláthatatlan, fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy nem tesz jót ezeken lógni egész nap. Tartsatok néha digitális detoxot! Hogy hogyan, arról ide kattintva olvashattok.

(Tech Crunch)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!