Ezeken a helyeken tudsz még tulipánt szedni

Igyekeztünk összeszedni nektek pár helyszínt, ahol tulipánt lehet idén szedni. Ha pedig sokunkhoz hasonlóan inkább az élő, és nem a vágott virágot szeretitek, akkor is érdemes kinézni, egy pár fotó vagy egy kis időtöltés erejéig. A szokatlan meleg miatt nagyon sok helyen sajnos rövidebb ideig lesznek nyitva, vagy már be is zártak, mert hamarabb elvirágoznak a tulipánok. Érdemes indulás előtt a Facebook-oldalakat csekkolni.

Szintén nem árt metszőollót és kosárkát vinni, mert sok helyen kifogynak belőle és nyilván nem szabad ráncigálni, tépkedni a virágokat.

Ha mégis lemaradtok, a jó hír, hogy nemsokára jön a levendulaszezon is.

Pilisborosjenő – Kevély-hegyi levendulás

Ez van talán a legközelebb Budapesthez, és egyelőre egész áprilisban, minden nap nyitva vannak. 14 éves korig ingyenes a belépés. Részleteket ide kattintva találtok.

Kosd – Tulipgarden Dunyakanyar

Péntek, szombat és vasárnap 9 és délután 5 között van nyitva. 12 év alatt ingyenes a belépés, afölött fizetni kell. És minden szedett tulipánért is, ahogy mindenhol. Itt egyelőre még egész áprilisra, sőt május elejére is terveznek nyitva tartást. Részleteket ide kattintva találtok.

Csákvár – Tulipgarden

Hétköznap is nyitva vannak, nyilván addig, amíg még nem virágzanak el a tulipánok. Több tanösvény is van a környéken, így egy kis kirándulással is egybe lehet kötni. Részleteket ide kattintva találtok.

Balaton, Szőlősgyörök, Külterület – Tulipgarden

Itt hétköznap 10:00-16:00 óráig, hétvégén pedig 10:00-17:00 óráig vannak nyitva. Jó választás, ha nem arra laktok és megnéznétek menet közben a Balcsit. Részleteket ide kattintva találtok.

Máriakálnok – Kálnoki levendulás

Itt is már néhány fajta elvirágzott, de hétfőtől péntekig nyitva van, 13-18 óra között. Nincs belépő, csak a tulipánért kell fizetni, szálanként. És mehettek kutyussal is. Részleteket ide kattintva találtok.

Tisza-tó – Tulipgarden

Itt már csak ezen a héten, április: 11-12-13-14-én lehet tulipánozni, mert, ahogy írják a szervezők, a nagy meleg felborította a kert életét. Részleteket ide kattintva találtok.

Kiemelt kép: Unsplash

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!