Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap van, a pihenés, lustálkodás napja, ilyenkor van idő merengeni a világ folyásán. Az idő is szép, egészen nyárias. Ennek ellenére sokan majrézással töltik a mai napot is. A majré héber eredetű szó, félelmet jelent. A félelem pedig az egyik legösztönösebb emberi érzés, és sokszor komoly haszna van. Ha nem félnénk dolgoktól, már rég kipusztultunk volna. Ehelyett megtanultuk, hogy a kardfogú tigris meg a barlangi medve nem cuki, a tűz nem játék, a zuhanás pedig csak az utolsó méterig jó móka.

Majrézásra viszont ma sajnos rengeteg okot adnak a hírek. Ha épp nem klímakatasztrófa vagy gazdasági összeomlás fenyeget, akkor itt a következő mumus, az atomháború. Választási kampány van, ilyenkor a politikusok mindent bevetnek a győzelemért. Például azt, hogy csak akkor kerülhető el valami borzalom, ha rájuk szavaznak az emberek. Mi azért vagyunk viszont, hogy ne félj, és ma elmagyarázzuk neked, miért nem fognak atombombák repkedni a világban. És azt is, hogy ez teljesen független a magyar választások eredményétől.

Pongrác napja van, ez egy latin eredetű név, a jelentése az, hogy mindenható erő. Pongrác a magyar népi hagyomány szerint a fagyosszentek egyike. Erre, és a következő napokra (Szervác és Bonifác napjára) mindig kisebb fagyot vártak. Egyébként ilyenkor átlagosan tényleg hűvösebb szokott lenni az idő. A lényeg viszont, hogy ha hallgattál ránk és nevelgettél palántákat, még várj pár napot, mielőtt kiülteted őket a szabadba.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?