Jó reggelt!

És duplán jó reggelt a Pauláknak és a Vandáknak, akik ma névnapot ünnepelnek. Napsütéssel indulunk, de aztán estére az ország nagy részében eső várható. Ebben a fura, takonypóc időben szinte csak monyászolni lehet (vagyis álmosan, lomhán készülődni, tenni-venni), de akiknek vannak még radarjai az új információkra, azoknak az amerikai elnökválasztásról írunk.

Pontosabban a jelenlegi elnökről, Joe Bidenről, aki a maga 81 évével újabb csatára készül a 77 éves Donald Trumppal szemben a közelgő választáson. Egyébként nincs megszabva, hogy az Egyesült Államok elnökének idősebbnek kell lennie a nagyszüleidnél, vagy ilyesmi, csak így alakult. Biden a valaha volt legidősebb elnök, akit 2021-ben beiktattak. Ha a következő választáson is nyer, 86 éves lesz, mire elhagyja a Fehér Házat.

Az elképesztő teljesítményekről hétvégén is lesz szó. Miután tisztáztuk, hogy kerültek ide, illetve hogy maradtak itt az európai királyi családok, bemutatjuk közülük azokat, akik celebstátuszba emelkedtek: azaz a briteket. II. Erzsébet királynő 2022-ben, 70 év uralkodás után hunyt el. Őt a fia, III. Károly követte a trónon. Károly szintén rekorder: 73 évesen ő lett a legidősebb ember, aki a brit trónra lépett, miután – egy másik rekordot megdöntve – ő várt a leghosszabb ideig arra, hogy uralkodó legyen.

Szóval itt leszünk, ha végeztél a hétvégi monyászolással. Király lesz.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.