Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Továbbra is szeles, de napos időnk lesz. Ilyenkor lehet például múzeumba menni, mert abban nem fúj a szél, viszont legalább nem otthon kuksolsz. Ma adunk ehhez pár tippet, de későbbre is jó, lesz még ilyen idő.

Tegnap a kötögetést ajánlottuk hobbinak, de ma is kínálunk hosszabb távú elfoglaltságot: ültess valami finomat! Nyugi, kert nélkül is lehet. Sok örömet adhatnak a kis magoncaid. Ez egyébként nem egyszerűen apró növénykét jelent, csak azokat, amelyek magról keltek, és nem indáról, ahogy például az eper teszi gyakran.

A nyelvújítók gyurmázták ezt a szót. Miután a régi virgonc meg labanc szavakból lenyesték a -nc toldalékot, nagy vidáman hozzáragasztották mindenhez, amit értek. Így lett a fegyenc, újonc, bérenc, sőt a lovas katonákat is megpróbálták lovancnak hívni, de ez a lovas katonáknak nem annyira jött be. Így a lövészeket már nem is próbálták lövöncnek keresztelni. Minden nem sikerülhet. A világ legnagyobb juharsziruprablása sem maradt büntetlen – mert ezzel a krimivel is jövünk ma.

Boldog névnapot a Ráheleknek és a Csengéknek!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?