Jó reggelt!

Továbbra is szeles, de napos időnk lesz. Ilyenkor lehet például múzeumba menni, mert abban nem fúj a szél, viszont legalább nem otthon kuksolsz. Ma adunk ehhez pár tippet, de későbbre is jó, lesz még ilyen idő.

Tegnap a kötögetést ajánlottuk hobbinak, de ma is kínálunk hosszabb távú elfoglaltságot: ültess valami finomat! Nyugi, kert nélkül is lehet. Sok örömet adhatnak a kis magoncaid. Ez egyébként nem egyszerűen apró növénykét jelent, csak azokat, amelyek magról keltek, és nem indáról, ahogy például az eper teszi gyakran.

A nyelvújítók gyurmázták ezt a szót. Miután a régi virgonc meg labanc szavakból lenyesték a -nc toldalékot, nagy vidáman hozzáragasztották mindenhez, amit értek. Így lett a fegyenc, újonc, bérenc, sőt a lovas katonákat is megpróbálták lovancnak hívni, de ez a lovas katonáknak nem annyira jött be. Így a lövészeket már nem is próbálták lövöncnek keresztelni. Minden nem sikerülhet. A világ legnagyobb juharsziruprablása sem maradt büntetlen – mert ezzel a krimivel is jövünk ma.

Boldog névnapot a Ráheleknek és a Csengéknek!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Egy fiaskótól még nem történik tragédia!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.