Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tavaszias, jó idő lesz, és még a szél is elfáradt mára kicsit. Dorottya napja van, ez a görög Dorotheából ered, és azt jelenti, Isten ajándéka. Eszerint magyarul az Isten neve Ttya. Dorottya a címe egy híres verses regénynek is, amit Csokonai Vitéz Mihály írt. Ma már alapvetően olvashatatlan. A lényege az, hogy a költő száz oldalon át gúnyolódik a kötyörödött vatrantyúkon. Vagyis rozzant öregasszonyokon. A farsangi mulatságban pedig a nők jól elverik a férfiakat.

Az idei Grammy-gálán nem öregasszonyok, hanem fiatal nők vitték el az összes fődíjat a férfiak elől. Ahogy egyre több Nobel-díjat és vezető tisztséget is elnyernek. Ma részletesen megírjuk, merre tart és hogy áll a nők diadalmenete a popszakmában. Sok munka, tehetség, és évszázados küzdelem eredménye ez. A világban sok az aggasztó folyamat, de történnek jó és igazságos fordulatok is. Ilyen a nők és a melegek elnyomásának enyhülése is. Ami persze nem ment bátorság és harc nélkül.

Van, akinek nem kell ennyit várnia. A pöfögő futrinkának például van a farában egy gépfegyver, és aki a jogait kétségbe vonja, azt pofán durrantja forró méreggel. Az emberek világában ennél bonyolultabb a helytállás. De az biztos, hogy tudás nélkül nem sikerülhet semmi. Ezért is olvasunk újságot!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?