Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szeles, felhős nap lesz ma, amolyan igazi fejfájós idő. Se nem tél, se nem tavasz, ernyőre is szükség lehet. Éljenek a Lídiák és a Líviák. A két név nagyon hasonló, de a jelentésük teljesen eltérő. A Lídia görög eredetű, azt jelenti, hogy Lüdiából származó nő. A Lívia jelentése bizonytalan. Jelentheti azt, hogy kékes és ólomszürke, de azt is, hogy irigy, rosszakaratú. Hát, a Líviák helyében biztosan nem szeretnénk irigyek és rosszakaratúak lenni. Mert a rossz gyerekeket bármikor elviheti a bakurász. Legalábbis sokáig ezzel ijesztgették őket.

A bakurász, amit hívnak bákásznak és böbösnek is, olyasmi, mint a mumus. Az ugyan nem derül ki sose, hogy mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiket elvisz, de a többséget sokáig sakkban lehetett ezzel tartani. Aztán Lázár Ervin megírta a Zöld lific című mesében, hogy a bakurász voltaképp egy háromlábú, pulikölyökre hasonlító lény, aki sosem ártana a gyerekeknek, sőt! A mesében a bakurász igazi terápiás állat volt. Segített felvidítani egy magányos kislányt. Arról pedig, hogy valójában mik is a terápiás állatok, ma olvashattok.

A felnőttek is sokszor látnak rémeket, sőt, sokan sportot űznek abból, hogy kitalált lényeket próbálnak lefotózni. Sokan keresik a jetit, a Loch Ness-i szörnyet, sőt a chupacabrát is. Ez utóbbiról is írunk nektek hamarosan. Pedig ezek a szörnyek eleve nem létezhetnek, hiszen az evolúció, azaz a fajok fejlődése kizárja a létezésüket. Az evolúcióval pedig nehéz vitatkozni. Persze vannak, akik azért megpróbálják. Az elmélet kidolgozója, Charles Darwin éppen 215 éve született. Ezért van ma Darwin-nap is.

Evolúció. Forrás: pixabay

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?