Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Boldog csütörtököt!

Mindjárt itt a hétvége, lehet ófrálódni, azaz céltalanul járkálni.  

Ma közepesen felhős lesz az idő, de öröm az ürömben, hogy legalább eső nem várható. Ha érzékenyek vagytok a frontokra (a meteorológiában a légköri front azt jelenti, hogy két, légnyomás és páratartalom szempontjából eltérő tulajdonságú légtömeg találkozik), ne lepődjetek meg, ha fáradtabbnak érzitek magatokat vagy fáj a fejetek. Ugyanis melegfront érkezik. 

Ma a Lórántokat és a Lórándokat ünnepeljük. Mindkét név a germán eredetű Roland magyar változata, jelentésük: dicsőség.

Különleges nap február 15., hiszen Amerikában ma van a Nemzeti Gumicukor Nap. Ez a gumicukor nem a Haribo-féle gumimaci, hanem egy csepp alakú, általában gyümölcsízű nyalánkság, amit még kívülről is cukorral vonnak be. Szóval édesség a javából!

Szintén ma ünnepeljük a Vízilovak Világnapját. A víziló a harmadik legnagyobb szárazföldi emlős az elefánt és az orrszarvú után. Bár szárazföldinek hívjuk, a neve is mutatja, hogy sok időt tölt a vízben, és bármennyire is meglepő, közeli rokonságban áll a cettel. 

Ma egy benneteket testközelből érintő témát járunk körül. Arról írunk hosszabban, hogy mik azok a tankerületek, hogyan jöttek létre, és milyen hatással vannak az iskolák, így a ti életetekre is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?