Jó reggelt!

Boldog csütörtököt!

Mindjárt itt a hétvége, lehet ófrálódni, azaz céltalanul járkálni.  

Ma közepesen felhős lesz az idő, de öröm az ürömben, hogy legalább eső nem várható. Ha érzékenyek vagytok a frontokra (a meteorológiában a légköri front azt jelenti, hogy két, légnyomás és páratartalom szempontjából eltérő tulajdonságú légtömeg találkozik), ne lepődjetek meg, ha fáradtabbnak érzitek magatokat vagy fáj a fejetek. Ugyanis melegfront érkezik. 

Ma a Lórántokat és a Lórándokat ünnepeljük. Mindkét név a germán eredetű Roland magyar változata, jelentésük: dicsőség.

Különleges nap február 15., hiszen Amerikában ma van a Nemzeti Gumicukor Nap. Ez a gumicukor nem a Haribo-féle gumimaci, hanem egy csepp alakú, általában gyümölcsízű nyalánkság, amit még kívülről is cukorral vonnak be. Szóval édesség a javából!

Szintén ma ünnepeljük a Vízilovak Világnapját. A víziló a harmadik legnagyobb szárazföldi emlős az elefánt és az orrszarvú után. Bár szárazföldinek hívjuk, a neve is mutatja, hogy sok időt tölt a vízben, és bármennyire is meglepő, közeli rokonságban áll a cettel. 

Ma egy benneteket testközelből érintő témát járunk körül. Arról írunk hosszabban, hogy mik azok a tankerületek, hogyan jöttek létre, és milyen hatással vannak az iskolák, így a ti életetekre is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!

Jöhet az elméleti tesióra, kaszált Azahriah a Puskás-koncertekkel – híradó

Ha valaki próbálta már az elméleti kötélmászást, mindenképpen tudassa velünk!