Babrálnak az osztálykirándulással a tankerületek, rosszalkodott egy prérifarkas – híradó

Csak egynapos osztálykirándulásokat, tanulmányi kirándulásokat lehet szervezni ebben a tanévben a Külső-Pesti Tankerületi Központ iskoláiban. Ez azt jelenti, hogy az ottalvós kirándulásoknak lőttek. A tiltás miatt rengeteg szülő felháborodott. Úgy érzik, hogy a tankerület a gyerekeken akar spórolni. Bár a kirándulások egy részét az osztálypénzből fizetik az iskolák, vannak költségek, amelyekbe a tankerületnek is be kellene szállnia: ilyen  a kísérőtanárok túlórája. Az egyik legnagyobb pedagógusszakszervezet szerint egyértelmű, hogy a tankerületek ezt a pénzt inkább maguknál tartanák. Hogy miért a tankerületek az iskolák fura urai, arról holnap hosszabban is írunk nektek. (Népszava)

Eladó az a díszletdarab, amin a Titanic legfontosabb jelenetében feküdt Rose DeWitt és Jack Dawson, azaz Kate Winslet és Leonardo DiCaprio. A 11 Oscar-díjat nyert Titanicban a szerelmespár ezen a fadarabon próbál túlélni a jeges vízben. De ahhoz, hogy ne süllyedjenek el, csak az egyikük fér rá. A fadarab a film bemutatása óta számtalan alkalommal volt már vita tárgya: többen úgy vélték, van akkora méretű és súlyú a bútorelem, hogy mindkét szerelmes ráfért volna a filmben – így pedig hülyeség a jelenet. A díszletelemre egy amerikai árverésen lehet licitálni. 14,5 millió forintról indul az ára. (24.hu)

YouTube

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy továbbra is Balog Zoltán marad a Magyar Református Egyházi Zsinati Hivatal élén. Balog volt az, aki Novák Katalin és Varga Judit mellett belekeveredett a múlt heti kegyelembotrányba. Balogról szimpátiaszavazást tartottak a reformátusok, ami után be is jelentette, hogy támogatják, ezért nem távozik a posztról. Csakhogy az egyház második embere nemrég közleményt adott ki, amiben azt írta: a szavazáson arra kérte Balogot, hogy a kialakult helyzet miatt mondjon le az elnöki tisztségről. Sőt, azóta ismét lemondásra szólította fel. Úgy fest, hiába. (Telex)

Egy felnőtt prérifarkashoz szálltak ki a wisconsini állatmentők, mert az állat feje beszorult egy üreges szoborba. A mentők közölték, hogy valaki észrevette, ahogy a farkas húzza magával a szobrot a hóban: ezután hívták fel őket is. A nőstény prérifarkast elaltatták, és kiszedték a fejét a szobor belsejéből, ami ironikus módon Szent Ferencet, az állatok védőszentjét ábrázolta. A Frannie nevű prérifarkast végül sikeresen visszavitték a vadonba. (UPI)

Wildlife In Need Center

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!