Babrálnak az osztálykirándulással a tankerületek, rosszalkodott egy prérifarkas – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Csak egynapos osztálykirándulásokat, tanulmányi kirándulásokat lehet szervezni ebben a tanévben a Külső-Pesti Tankerületi Központ iskoláiban. Ez azt jelenti, hogy az ottalvós kirándulásoknak lőttek. A tiltás miatt rengeteg szülő felháborodott. Úgy érzik, hogy a tankerület a gyerekeken akar spórolni. Bár a kirándulások egy részét az osztálypénzből fizetik az iskolák, vannak költségek, amelyekbe a tankerületnek is be kellene szállnia: ilyen  a kísérőtanárok túlórája. Az egyik legnagyobb pedagógusszakszervezet szerint egyértelmű, hogy a tankerületek ezt a pénzt inkább maguknál tartanák. Hogy miért a tankerületek az iskolák fura urai, arról holnap hosszabban is írunk nektek. (Népszava)

Eladó az a díszletdarab, amin a Titanic legfontosabb jelenetében feküdt Rose DeWitt és Jack Dawson, azaz Kate Winslet és Leonardo DiCaprio. A 11 Oscar-díjat nyert Titanicban a szerelmespár ezen a fadarabon próbál túlélni a jeges vízben. De ahhoz, hogy ne süllyedjenek el, csak az egyikük fér rá. A fadarab a film bemutatása óta számtalan alkalommal volt már vita tárgya: többen úgy vélték, van akkora méretű és súlyú a bútorelem, hogy mindkét szerelmes ráfért volna a filmben – így pedig hülyeség a jelenet. A díszletelemre egy amerikai árverésen lehet licitálni. 14,5 millió forintról indul az ára. (24.hu)

YouTube

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy továbbra is Balog Zoltán marad a Magyar Református Egyházi Zsinati Hivatal élén. Balog volt az, aki Novák Katalin és Varga Judit mellett belekeveredett a múlt heti kegyelembotrányba. Balogról szimpátiaszavazást tartottak a reformátusok, ami után be is jelentette, hogy támogatják, ezért nem távozik a posztról. Csakhogy az egyház második embere nemrég közleményt adott ki, amiben azt írta: a szavazáson arra kérte Balogot, hogy a kialakult helyzet miatt mondjon le az elnöki tisztségről. Sőt, azóta ismét lemondásra szólította fel. Úgy fest, hiába. (Telex)

Egy felnőtt prérifarkashoz szálltak ki a wisconsini állatmentők, mert az állat feje beszorult egy üreges szoborba. A mentők közölték, hogy valaki észrevette, ahogy a farkas húzza magával a szobrot a hóban: ezután hívták fel őket is. A nőstény prérifarkast elaltatták, és kiszedték a fejét a szobor belsejéből, ami ironikus módon Szent Ferencet, az állatok védőszentjét ábrázolta. A Frannie nevű prérifarkast végül sikeresen visszavitték a vadonba. (UPI)

Wildlife In Need Center

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!