Jó reggelt, dicsértessék!

Szép, napos idő várható, a tegnapi csöpörészés többnyire abbamarad. Végül is ez már a tavasz! A Kornéliák és a Kunigundák ünneplik névnapjukat ma.

Vasárnap van, a vallásos családok templomba készülődnek. Ma már szerencsére a legtöbben elfogadják, ha a szomszéd másban hisz, vagy épp semmiben sem. Régen ezt nem nyelték le ilyen könnyedén az emberek. Például a török hódoltság alatt mi pogányoknak neveztük a muszlim megszállókat, ők minket gyauroknak, és oda-vissza mindenki ebhitűnek, kutyahitűnek a másikat. Ezt egyébként a különböző keresztény felekezetek is eljátszották egymással.

Ennél sokkal hasznosabb nyitott elmével szemügyre venni a különböző hiedelmeket. A Biblia szerint Isten porból gyurmázta az embert, aztán életet lehelt az orrába. Dél-Amerikában viszont úgy tartották, hogy kukoricából lettünk, és ez se rosszabb megoldás. Ma ezekről az izgalmas teremtéstörténetekről írunk. De lesz egy egészen hátborzongató receptünk, és újabb tippünk az örök kérdésre, hogy „micsináljak?” Estére pedig beosonnak a lopakodók, hogy azokról is megtudd, amit tudni kell. Jó olvasgatást és pihenést!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!