Milánóban szívhat, aki éjjel nyalna

Az olaszországi Milánóban törvénnyel akarják tiltani az éjszakai fagyizást az utcákon, köztereken. Mindezt a lakosok nyugalmának érdekében. De nemcsak az éjjeli fagyizás kerülne ezzel veszélybe, ami gyakorlatilag az olasz kultúra része. Ugyanígy tiltanák a közterületen az éjszakai evés-ivást, beleértve a pizzázást és a borozgatást is. Ezzel a hatóságok azt akarják elérni, hogy ne legyen hangoskodás az utcán, a jókedvű olaszok (és turisták) ugyanis nem hagyják a többieket aludni.

Milánó polgármestere elmondta, hogy meg akarják találni az egyensúlyt a lakosság nyugalma és az utcai szórakozás közt. A szigorítást 12 milánói kerületben vezetnék be, és május közepétől novemberig tartana. Hétközben hajnali fél 1-től, hétvégén és ünnepnapokon hajnali fél 2-től lépne életbe, ekkor kellene az olaszoknak elmenni az éttermek, fagyizók teraszairól.

Éjjel ez tilos lenne. kép: pixabay

Nem ez az első alkalom, hogy Milánó megpróbált fellépni az éjjeli fagyizás ellen. 2013-ban az akkori polgármester éjfélkor bezáratta volna a fagyizókat, hasonló okok miatt. Akkor olyan erős tiltakozás volt ez ellen (például az emberek elfoglalták, és ülősztrájkoltak a kedvenc helyeiken), hogy a törvény nem ment át. A lakók most május elejéig véleményezhetik az új szabályt.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!