Milánóban szívhat, aki éjjel nyalna

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az olaszországi Milánóban törvénnyel akarják tiltani az éjszakai fagyizást az utcákon, köztereken. Mindezt a lakosok nyugalmának érdekében. De nemcsak az éjjeli fagyizás kerülne ezzel veszélybe, ami gyakorlatilag az olasz kultúra része. Ugyanígy tiltanák a közterületen az éjszakai evés-ivást, beleértve a pizzázást és a borozgatást is. Ezzel a hatóságok azt akarják elérni, hogy ne legyen hangoskodás az utcán, a jókedvű olaszok (és turisták) ugyanis nem hagyják a többieket aludni.

Milánó polgármestere elmondta, hogy meg akarják találni az egyensúlyt a lakosság nyugalma és az utcai szórakozás közt. A szigorítást 12 milánói kerületben vezetnék be, és május közepétől novemberig tartana. Hétközben hajnali fél 1-től, hétvégén és ünnepnapokon hajnali fél 2-től lépne életbe, ekkor kellene az olaszoknak elmenni az éttermek, fagyizók teraszairól.

Éjjel ez tilos lenne. kép: pixabay

Nem ez az első alkalom, hogy Milánó megpróbált fellépni az éjjeli fagyizás ellen. 2013-ban az akkori polgármester éjfélkor bezáratta volna a fagyizókat, hasonló okok miatt. Akkor olyan erős tiltakozás volt ez ellen (például az emberek elfoglalták, és ülősztrájkoltak a kedvenc helyeiken), hogy a törvény nem ment át. A lakók most május elejéig véleményezhetik az új szabályt.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!