Olcsóbb lett a Budapest-bérlet, felfedeztek három új holdat – híradó

Mától olcsóbb a Budapest-bérlet, 8950 forintba kerül a teljes árú. Szintén mától fogadják el a fővárosban az ország- és a pesti vármegyebérletet is. Újdonság még, hogy tanulói jogviszony nélkül is, 14 és 25 év között 50 százalékos kedvezménnyel utazhattok a MÁV és Volánbusz járatain. Az átállás kissé megviselte a MÁV rendszerét, ami délelőtt lefagyott. Az app és az automaták is. A MÁV azt kéri, hogy akinél még mindig akadozik az app, az törölje és telepítse újra.

2024.02.19. Karácsony Gergely gyertyát gyújt Alekszej Anatoljevics Navalnij emlékére. fotó: Ruzsa Rania/Főváros

Eltemették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt Moszkvában. A temetésre több ezer ember ment el. Navalnij halálának oka még mindig nem tisztázott. A börtönben, ahol elhunyt, csak annyit mondtak, az udvaron összeesett és meghalt. Felesége, Julija szerint megkínozták és megölték. A 47 éves korában elhunyt Navalnij ügyvéd, korrupcióellenes aktivista és politikus volt. Ő bírálta a leghangosabban Oroszországban Vlagyimir Putyin orosz elnököt, bátorsága miatt szerzett világhírnevet. És amiatt, hogy 2020-ban idegméreggel már megpróbálták eltenni láb alól. A temetés előtt és után több embert őrizetbe vettek az orosz hatóságok, köztük egy ellenzéki politikust is. (BBC/Kispolgár)

Forrás: OMSZ Facebook-oldala
Forrás: OMSZ Facebook-oldala

Mentők szállítottak állatkórházba egy füstmérgezést szenvedett, megégett nyuszit. A kisállat egy budapesti nőé volt, akit szintén kórházba kellett vinni. Mivel újabb riasztást nem kaptak, a mentők a nyusziról is gondoskodtak. Tegnap délutánra több száz üzenet érkezett hozzájuk, amiben a nyúl hogylétéről érdeklődtek. Ezért meglátogatták a kis szőröst, aki bár kicsit lecsupaszodott, de szerencsére jobban van. Videó is készült, amit ide kattintva, Facebookon tudtok megnézni.

Három új holdat fedeztek fel, kettő a Neptunusz, egy pedig az Uránusz körül kering – írja a CBS. Nagyon kicsik és halványak, ezért nem látták eddig őket, de most egy új képalkotási módszerrel láthatóvá váltak. Azért fontosan ezek a felfedezések, mert a kutatók azt remélik, ezzel jobban megértik a holdak és az egész naprendszer korai keletkezését. (CBS)

Közzétette a Playstation a márciusi ingyenes játékait. Köztük van az F1 2023, a Hello Neighbor II és a Destiny 2 is. Az előző havi ingyenes játékok még március 4-ig letölthetőek PS Plus tagsággal. Köztük volt a Rollerdome és a Foamstars is. A teljes listát ide kattintva éritek el.

(Kiemelt kép: Pixabay)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!