Rekorder lett egy Star Wars-rajongó fiatal, aki 7 óra alatt rakta ki az Ezeréves Sólyom-legót

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mondhatni fénysebességgel döntött világrekordot az a 20 éves kanadai fiatal, aki 7 óra 36 perc 37 másodperc alatt rakta ki a Millennium Falcon, vagyis az Ezeréves Sólyom legót. A szett 75 192 darabból áll.

Ivan Yu mindig is nagy Star Wars-rajongó volt, és különösen az űrhajók, a Sólyom és a Csillagromboló tetszett neki. „Rengeteg legót gyűjtöttem és a mai napig szeretek játszani vele a szabadidőmben. Amikor néhány évvel ezelőtt piacra dobták a készletet, tudtam, hogy meg kell szereznem. Sokáig spóroltam rá, és amikor végre megvettem, találtam egy videót arról, hogy létezik világrekord a leggyorsabban összerakott Sólyom-kategóriában. Gondoltam, elég király lenne megdönteni a rekordot” – nyilatkozta.

Ivan Yu előtt Luke Chapmané volt a világrekord, ő 10 óra 21 perc alatt építette fel a legót még 2021-ben. Korábban – az első, aki felállította a rekordot – Joshua LaFrance rakta össze a szettet 21 óra 36 perc alatt.

A 20 éves fiatalember köröket vert mindkét korábbi rekorderre. Ivan Yu a rekordkísérlet előtt néhány kisebb készleten gyakorolt és elemezte Chapman és LaFrance stratégiáját is. Még csak 30 perce dolgozott a rekordon, amikor rájött, hogy elfelejtette elforgatni a szettet és egy csomó legódarabot rossz helyre rakott. De úgy döntött, hogy nem adja fel, és végül így is nagyon hamar összerakta a készletet.

LEGO

A fiatal szerint az építés nagyon szórakoztató volt, és annyira beleélte magát a dologba, hogy a hét és fél óra csak úgy elrepült a számára. Más kérdés, hogy az ujjai és a háta nagyon fájt a rekordkísérlet végén. „Ha még egyszer megpróbálkozom ilyesmivel, valószínűleg szükségem lesz egy magasabb asztalra, ami mellett állva építhetek.”

Ivan Yu legója most az íróasztala mellett van kiállítva, hogy mindig büszkén nézegethesse. A jövőben szeretne még néhány legórekordot megdönteni.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!