Szép nyári reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Napos, kellemes időnk lesz néhol egy kis széllel. Este hétig világos van, akár suli után is érdemes kimenni a szabadba. Az Ákos és Erhard nevű fiúk, valamint a Döme nevű medvék ünneplik névnapjukat. És ma van az ASMR világnapja is. Ezek azok a videók, amelyekben órákon át csak kaparásznak, sutyorognak, motoszkálnak. Vagyis biglyésznek, vatarásznak, peszterkélnek – nem is folytatjuk. A régi magyar nyelvnek hihetetlenül sok szava volt a matatásra és kotorászásra. Az eszkimók a hóval vannak így, az angolok a tengerészeti szakkifejezésekkel, a magyar eszerint egy kotomászó, kalancsoló nép. Nem véletlenül van nálunk annyi turkáló!

Na szóval ma írunk arról, mitől és hogyan működnek ezek a videók, amiket milliók használnak nyugtató és altató helyett (vagy mellett). De tulipánokról is lesz szó. Meg persze minden egyébről, ami történik és fontos. És ha esetleg lemaradtál a közelmúlt nagy híreiről, vagy most kezdtél olvasni minket, kurkássz vissza pár napot!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?