Szép nyári reggelt!

Napos, kellemes időnk lesz néhol egy kis széllel. Este hétig világos van, akár suli után is érdemes kimenni a szabadba. Az Ákos és Erhard nevű fiúk, valamint a Döme nevű medvék ünneplik névnapjukat. És ma van az ASMR világnapja is. Ezek azok a videók, amelyekben órákon át csak kaparásznak, sutyorognak, motoszkálnak. Vagyis biglyésznek, vatarásznak, peszterkélnek – nem is folytatjuk. A régi magyar nyelvnek hihetetlenül sok szava volt a matatásra és kotorászásra. Az eszkimók a hóval vannak így, az angolok a tengerészeti szakkifejezésekkel, a magyar eszerint egy kotomászó, kalancsoló nép. Nem véletlenül van nálunk annyi turkáló!

Na szóval ma írunk arról, mitől és hogyan működnek ezek a videók, amiket milliók használnak nyugtató és altató helyett (vagy mellett). De tulipánokról is lesz szó. Meg persze minden egyébről, ami történik és fontos. És ha esetleg lemaradtál a közelmúlt nagy híreiről, vagy most kezdtél olvasni minket, kurkássz vissza pár napot!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!