Talán megmenekülnek a tigrisek a kihalástól

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tavaly 120 tigrist számoltak meg a szakemberek Thaiföld legnagyobb vadrezervátumában, ami hússzal több, mint az azt megelőző évben. A kihelyezett vadkameráknak sikerült rögzíteni egy anyatigrist a kölykeivel, ez pedig azt jelenti, hogy az állatok újra biztonságban érzik magukat a szaporodáshoz. Persze a tigriseket továbbra is féltik a kihalástól.

Forrás: www.abc57.com

A tigrisek létszámának drasztikus csökkenését több tényező okozta. Egyrészt orvvadászok  kedvelt zsákmánya volt, de a kevésbé véres emberi tevékenységek (városiasodás, utak építése, mezőgazdasági területek növekedése) miatt is jelentősen lecsökkent az élettere, ahogy a vadászterülete is. A zsákmányállatai is folyamatosan fogytak, szintén az embernek köszönhetően.

Becslések szerint a huszadik század elején még 100 000 körül volt a vadon élő tigrisek száma világszerte. 2010-re ez a szám 3200-ra csökkent. Ekkor több ország, Thaifölddel az élen vállalta, hogy megpróbálja megállítani vagy lelassítani ezt a folyamatot. Ezért olyan területeket jelöltek ki, és olyan vadrezervátumokat hoztak létre, ahol az állatok nyugodt körülmények közt élhetnek. Ezekre a helyekre visszatelepítettek számos zsákmányállatot és minden eszközzel megpróbálják megvédeni az orvvadászoktól. Ennek is köszönhető, hogy most 5-6000 tigris él szabadon a világban. (theguardian.com)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!