Boldog kényelemnapot kívánunk!

Mikor érezted úgy utoljára, hogy csak bebugyolálnád magad egy meleg takaróba, odakucorodnál a kanapé sarkába egy bögre forró csokival, és olvasnál egy jó könyvet vagy játszanál a kedvenc videójátékoddal? Nos, a mai nap erre tökéletes (lenne, ha nem lenne munkanap), mert ma van a Nemzeti Kényelemnap (National Comfy Day) Amerikában. És semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy mi is megtartsuk itt Magyarországon, hiszen a Halloweent is ünnepeljük, nem?

Időnként mindenkinek jólesik kicsit lazulni, ez a nap is erről szól eredetileg. Az emberek a legkényelmesebb ruháikat veszik fel, mondjuk egy melegítőt, vagy pizsamát meleg zoknival, és a kedvenc ételeiket eszik. Igen, ezen a napon még az is abszolút megengedett, hogy álló nap csak palacsintát egyél mondjuk, ha az esik jól. 

Biztos neked is szöget ütött a fejedbe, hogy honnan származik ez a remek ünnepnap, mióta tartják meg Amerikában. A történet nem olyan régi: 2017-ben egy testvérpár, Michael and Brian Speciale rukkolt elő a comfy (ejtsd: komfi) gyártásának gondolatával. A szó az angol comfortable rövid változata, és azt jelenti ​​„kényelmes, otthonos, jóleső”, és ezek a jelzők különösen jól illenek a comfyhoz, ugyanis ez egy ruhadarab, egész pontosan: hordható takaró. 

Igen, jól olvasod. Az ötletet az adta, hogy egy hűvös napon Brian fia reggel a kanapén ücsörgött, karját és felhúzott térdét egy régi, bő pulcsival takarta be. Michael és Brian fejéből ekkor pattant ki a szikra, hogy készítsenek egy olyan ruhadarabot, ami meleg, mint a puha takaró, és kényelmes, mint a pulcsi. A comfy azóta nagy utat tett meg, már több mint száz országban megvásárolható. 

Talán a mai nap nem a legalkalmasabb, hogy lustálkodj, de hétvégén nyugodtan engedj a csábításnak és tartsd meg szombaton vagy vasárnap a Nemzeti Kényelemnapot. És nyugodtan hivatkozz ránk! (Nationalday.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!