Gyerekeknek az atomháborúról

Lesz-e atomháború? – kérdezik a gyerekek. A kampány eléri őket is. A felnőtteknek sem tesz jót, de egy gyerekhez sokszor csak félmondatok szivárognak el: plakátok, netes reklámok, szalagcímek. A Kispolgár egyik feladata, hogy megnyugtassa őket. A felnőttek épp meg vannak bolondulva, egymást ijesztgetik szavazatok reményében. Nem eszik olyan forrón az atomháborút. Megírtuk alaposan, a világégéstől a taktikai atomfegyverekig, hogy miért képtelenség, és miért trombitálja ezt mégis a kormány.

Vannak félelmek, amiktől egyszerűen csak megkíméljük őket. A bőnyi késelés, amit egy valószínűleg évekig zaklatott kislány követett el, nem került az újságba. Minek? Elkerülhetetlenül megijednének, holott erre elszigetelt esetek miatt nincs okuk. Arról írtunk helyette, mivel jár a bullying, és mit lehet ellene tenni.

A félelemkeltés a legősibb manipulációs technika, már az állatok is használják. Azon vagyunk, hogy átlássanak rajta majd felnőttként, gyerekként pedig ne féljenek. Köszönjük a figyelmet és a támogatást.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.