Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Megint itt a péntek, úgyhogy kicsit ideje ráfordulni a pihenésre és a lazításra. Ha te épp filmekkel szeretsz lazítani, akkor van egy jó hírünk: összegyűjtöttük, mi minden jön a moziba idén, és abból mi lehet érdekes a számodra.

Hollywoodnak amúgy nehéz évei voltak, de ha csak nem jön még egy járvány vagy forgatókönyvírósztrájk, akkor idén futószalagon jönnek majd az újabbnál újabb gyerek-és családi filmek. Mire vége a pénteki sulinak, olvashatsz is róluk!

A mai látogatónk egy erős széllel érkező hidegfront, szóval még senki ne dobja el a gujbit. Vagyis a gyuklit. Akarom mondani, a dokányt. Tehát a kabátot. Néhol azért egy kis napsütés is várható, de az igazi tavasz még jócskán odébb van.

Az Ernőket ünnepeljük, aminek a jelentése határozott, komoly. De ha valaki ismer komolytalan Ernőt is, feltétlenül írja meg nekünk! Őt ugyan csak kitalálták, de ma ünnepelne Nemecsek Ernő is a grundon. És feltehetően megünnepli a névnapját a 79 éves Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója is. Szép Ernő kiváló költőnk és regényírónk már nem ünnepel, mert sajnos több mint 70 éve halott. De legalább itt hagyta nekünk ezt a versrészletet!

Egy esőcsepp szállt arcomba
Hogy a hűvös úton mentem
Szemem alá ugrott éppen
S még egy csepp jött. És görögtek
Lefelé, le. S téli szívem
Engedett. Oly jó meleg lett.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?