Jó reggelt!

Megint itt a péntek, úgyhogy kicsit ideje ráfordulni a pihenésre és a lazításra. Ha te épp filmekkel szeretsz lazítani, akkor van egy jó hírünk: összegyűjtöttük, mi minden jön a moziba idén, és abból mi lehet érdekes a számodra.

Hollywoodnak amúgy nehéz évei voltak, de ha csak nem jön még egy járvány vagy forgatókönyvírósztrájk, akkor idén futószalagon jönnek majd az újabbnál újabb gyerek-és családi filmek. Mire vége a pénteki sulinak, olvashatsz is róluk!

A mai látogatónk egy erős széllel érkező hidegfront, szóval még senki ne dobja el a gujbit. Vagyis a gyuklit. Akarom mondani, a dokányt. Tehát a kabátot. Néhol azért egy kis napsütés is várható, de az igazi tavasz még jócskán odébb van.

Az Ernőket ünnepeljük, aminek a jelentése határozott, komoly. De ha valaki ismer komolytalan Ernőt is, feltétlenül írja meg nekünk! Őt ugyan csak kitalálták, de ma ünnepelne Nemecsek Ernő is a grundon. És feltehetően megünnepli a névnapját a 79 éves Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója is. Szép Ernő kiváló költőnk és regényírónk már nem ünnepel, mert sajnos több mint 70 éve halott. De legalább itt hagyta nekünk ezt a versrészletet!

Egy esőcsepp szállt arcomba
Hogy a hűvös úton mentem
Szemem alá ugrott éppen
S még egy csepp jött. És görögtek
Lefelé, le. S téli szívem
Engedett. Oly jó meleg lett.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.