Kártérítést kaptak a bicskei áldozatok, sirályvijjogó versenyt tartottak – híradó

Évekkel ezelőtt nyújtottak be kártérítési igényt az államnak a bicskei gyermekotthon áldozatai. Ez az az ügy, amibe belebukott Novák Katalin, mert kegyelmet adott annak a férfinak, K. Endrének, aki bűnsegédje volt az igazgatónak, a gyerekeket molesztáló V. Jánosnak. A Blikk információi szerint az áldozatok most megkapták a kártérítést, megegyeztek az állammal, peren kívül több tízmilliós összeget osztottak szét 9 ember között. (Blikk)

Vegyszereket öntött a földre és egy gázspray-t is nyomkodott egy soroksári általános iskola gondnoka. 31 gyerek lett rosszul a szúrós szag miatt. A férfi elismerte, hogy ő okozta a bajt, de azt mondta, „heccből” nem szólt senkinek róla. Gondatlan veszélyeztetés vétségével hallgatták ki a rendőrök. (24.hu)

Igazi nyár lesz hétvégén, a borongós, kifejezetten hűvös hétkezdet után. Szombaton még előfordulhatnak kisebb záporok, és szél is lehet, de délutánra akár 23 fokot is mérhetünk majd. Vasárnapra tovább melegszik az idő, 27-ig fokig is felmehet a hőmérséklet.

Fotó: Pest megyei rendőrség
Fotó: Pest megyei rendőrség

Szökött lovakhoz hívták a rendőröket Cegléden. A tulajdonosnak szerencséje volt, mert az egyik kiérkező tiszt, Kovács Viktória gyerekkora imádja a lovakat. Így amikor megtalálták őket, összebarátkozott velük, és az egyikre fel is pattant, úgy mentek vissza az istállóba. A cuki történetről részletesebben a Pest megyei rendőrség Facebook-oldalán olvashatsz és nézhetsz még képeket.

Tudtátok, hogy van sirályvijjogó verseny? Mi nem. De most Belgiumban rendezték meg az Európa-bajnokságát, amit tengerbiológusok zsűriztek, és egy kilencéves brit fiút, Coopert hozták ki elsőnek. A kissrác azt mondta, hogy amúgy nem kedvelte a sirályokat, mert egyszer ellopták az uzsonnáját és meg is csípték, de utána megszerette őket és el is kezdte utánozni a hangjukat. Anyukája ennek nem igazán örült, idegesítette, később viszont szórakoztatta, hogy az emberek az ég felé néztek és keresték a sirályt, olyan élethűen adott elő Cooper. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.