Nem vétózott Orbán Viktor, de szegényebb lett – híradó

Ma elmaradt Orbán Viktor vétója, ezért az Európai Tanács egyhangúlag megszavazta az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást. Korábban már írtunk róla, hogy decemberben azért nem tudta az Európai Unió anyagilag megtámogatni Ukrajnát az oroszokkal szembeni háborúban, mert Orbán Viktor egyedüliként nemet mondott erre. Most is szabott feltételeket a szavazatához, de azok végül csak részben teljesültek. (444.hu)

Mától nyilvános, hogy mekkora vagyonuk van a képviselőknek, a köztársasági elnöknek és a kormány tagjainak. A vagyonnyilatkozatokat kézzel kellett kitölteni. Azt, hogy ki mit vall be, lényegében senki nem ellenőrzi. Ha szeretnél belelesni Orbán Viktor, Novák Katalin vagy Gyurcsány Ferenc pénztárcájába, akkor klikkelj ide.

Nem lehet népszavazást tartani az eutanáziáról, erről döntött ma a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A népszavazást a halálos betegségben szenvedő Karsai Dániel ügyvéd testvére kezdeményezte. Azt szerette volna elérni, hogy bizonyos esetekben ne legyen büntethető az, aki olyan valakinek segít meghalni, akinek az élet már tényleg csak szenvedést jelent. Az NVB arra hivatkozott a népszavazás elutasításakor, hogy az eutanázia az alaptörvénybe ütközik. Karsai Dániel harca az elmúlt hónapok egyik legjelentősebb ügye volt. (hvg.hu)

48,8 fok az új európai melegrekord. A csúcshőmérsékletet a szicíliai Siracusa városában mérték. Nem most ugyan, hanem még 2021. augusztus 11-én. Azért csak most számolunk be erről, mert eddig tartott, mire sikerült bebizonyítani, hogy a hőmérő, amivel ezt az elképesztő meleget mérték, tényleg jól működött. Eddig hivatalosan a legforróbb európai nap a görögországi Athénban volt 1977. július 10-én. Ott akkor kerek 48 fokot mértek. (Népszava/MTI)

A hétszeres világbajnok Forma-1 sztár, Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol. A Mercedes, és korábban a McLaren 39 éves autóversenyzője a 2025-ös szezont már a Ferrarinál kezdheti. A brit pilóta Charles Leclerc mellé érkezik a csapatba, miután a másik Ferrari-versenyző, Carlos Sainz szerződését nem hosszabbították meg. A sportágban évek óta pletykálnak arról, hogy Hamilton a Ferrarihoz igazol, azonban ezek a hírek eddig nem bizonyultak igaznak. (hvg.hu)

Filmszerepet kapott a TikTok szenegáli származású olasz szupersztárja. A 162 millió követővel bíró Khaby Lame egy ételfutárt alakít majd, akit beszervezett az amerikai titkosszolgálat. A filmet több helyszínen forgatják, egyebek mellett Dubajban és Monte Carloban is. A címe is sokat sejtet: 00Khaby néven kerül majd a mozikba. Lame egyébként egészen egyszerű videókkal lett népszerű. Először megtekint valami házipraktikát, aztán fapofával, némán bemutat valami jóval egyszerűbbet. (variety.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.