Taylor Swift lett az év embere a Time magazinnál

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

„Egy embert kiválasztani, aki a Föld nyolcmilliárd lakóját képviseli, nem könnyű feladat. Olyasvalaki mellett döntöttünk, aki az örömöt képviseli, aki fényt hoz a világra. Swift amúgy is olyan, mint az időjárás. Mindenhol ott van” – magyarázta azt a döntését Sam Jacobs, a Time magazin főszerkesztője, hogy miért Taylor Swift lett 2023-ban az év embere.

Az énekesnő olyan neves (valós és kitalált) személyeket előzött meg, mint III. Károly brit király vagy Barbie. 

Annyira nincs min csodálkozni, az Anti-Hero dalszerzője ugyanis eszméletlenül népszerű, a rajongóira alkotott szó, a swiftie felkerült az év szava rövid listájára is (végül a rizz nyert). 2023-as turnéjának, az Eras Tournak a koncertjeire szinte lehetetlen volt jegyet kapni, még a Ticketmaster, a világ legnagyobb jegyértékesítő irodájának számítógépes rendszerét is padlóra küldte.

Girl power

Swift nemcsak a sikert, de a női erőt is megtestesíti. Nem félt ugyanis újra feldolgozni és átírni a régebbi számait, és újra kiadni őket, miután jogvitába keveredett korábbi menedzserével. Nem sokan gondolták volna, hogy az újrakiadás sikeres lesz, nopláne, hogy eladási rekordokat is megdönt. De megdöntött. 

A titkát pedig mindenki meg szeretné ismerni, a Harvard Egyetem Taylor Swift és az ő világa néven még külön képzést is indít az énekesnőről, az Egyesült Államok legnagyobb sajtótermékeinek pedig már külön Swift-tudósítójuk van, akiknek nincs más dolguk, mint az énekesnőről hírt adni. 

A Time magazin minden év végén annak ítéli a díjat, aki az elmúlt 12 hónapban a legnagyobb hatást gyakorolta globálisan. Tavaly az ukrán elnökre, Volodimir Zelenszkijre esett a választás, előtte pedig Elon Musk kapta a neves kitüntetést. 

(Forrás: The New York Times és Time)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.