Visszalép Szentkirályi Alexandra, nem lesz főpolgármester

Visszalépteti a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjét. Szentkirályi Alexandra gyakorlatilag esélytelenül indult Budapest vezetéséért, és a jelöltek között rendezett vitákon sem vett részt.

A választás így a mostani városvezető, Karácsony Gergely és az LMP jelöltje, Vitézy Dávid között dől el. Igaz, a szélsőjobboldali Mi Hazánk is állított jelöltet, de az ő fővárosi támogatottságuk elenyésző.

Karácsony már hónapokkal ezelőtt azt mondta, hogy a Fidesznek szerinte két jelöltje van, Szentkirályi és Vitézy. Azt is megjósolta, hogy közülük az egyik, mégpedig valószínűleg Szentkirályi vissza fog lépni, hogy a másik esélyét növelje.

Szentkirályi gazt (méhlegelőt) kaszál a budapesti kampányban. Most őt kaszálták el

Mivel éppen ez történt, Vitézy Dávidnak most meg kell küzdenie azzal, hogy a Budapesten nem túl népszerű kormánypárt beállt mögé, és fideszes jelöltként kell ringbe szállnia.

A visszalépő jelölt helyett ilyenkor már nem lehet újat állítani, legfeljebb egy másik versenyző támogatására kérni a választókat. Az önkormányzati – és az európai parlamenti – választást vasárnap tartják.

Szentkirályi Alexandra korábban kormányszóvivőként dolgozott. Férje a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki az állammal kötött üzletei révén milliárdos üzletember is.

A főpolgármester-jelölteket itt mutattuk be részletesen.

Fotók: Szentkirályi Alexandra / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.