Eljárás indul a TikTok ellen, drága lesz idén a Balcsi – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már lehet venni 10 darabos gyűjtőjegyet a BudapestGO appban. A papíralapúhoz hasonlóan 4000 forintért lehet megvenni, a jegyek a vásárlástól számított egy évig használhatók fel (visszaváltás csak akkor lehetséges, ha a gyűjtőjegycsomag mind a tíz szelvénye érintetlen). Ahhoz, hogy a gyűjtőjegy megjelenjen a vásárolható opciók között a BudapestGO-ban, először frissíteni kell az alkalmazást. A digitális gyűjtőjegyet – ugyanúgy, mint az eseti jegyeket – felszálláskor a jármű ajtaján kívül kell érvényesíteni. (MTI)

Megint nőtt a tankerületek adóssága – írja a Népszava. A legnagyobb, 340 milliós tartozást a Belső-Pesti Tankerületi Központ halmozta fel. Ez az, ahol a gazdasági vezetőt őrizetbe vették korrupciós ügyek miatt. A kormány tavaly decemberben 1800 millió forintot biztosított a költségvetésből a tankerületek adósságainak rendezésére. Ez segített is többnek, de vannak, amelyeknek már januárról februárra keletkeztek adósságaik.

Drágább lesz idén a Balatonnál nyaralni. Ami már most biztos, hogy a szállásdíjak emelkedtek. Van, ahol tíz százalékkal, de van, ahol harminccal. Az átlagos foglalási ár egy főre éjszakánként 12429 forint lesz. A legnagyobb emelés Balatonalmádiban van, itt 14421 forint az átlagos egy éjszaka/fő ár. (HVG)

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Eljárást indított a TikTok ellen az Európai Bizottság a TikTok Lite miatt. Ez a verzió Spanyolországban és Franciaországban érhető el. Az unió úgy gondolja, hogy a kínai cég nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyerekek védelmére. Ugyanis van egy TikTok Lite Task and Reward nevű program, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az alkalmazáson belül bizonyos feladatok, például videók megtekintése, tartalom kedvelése, barátok meghívása során pontokat szerezzenek. Ez pedig függőséget okozhat. És minden korosztálynak elérhető. (MTI)

Megrohamoztak egy londoni pubot a swiftiek, vagyis Taylor Swift rajongói. A The Black Dog az énekesnő új albumának, a The Tortured Poets Departmentnek az egyik dalában szerepel, és ez a dal címe is. A dolgozók nehezen tartják a frontot a hirtelen jött tömeggel, de szeretettel várják őket. Sőt, meg is lovagolták a hype-ot, Swift-burgereket és -koktélokat is készítenek a rajongóknak. (BBC)

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

Gáspár Laci, Majka és Valkusz Milán mellett Tóth Andi lesz az idei X-Faktor női mentora. Ezt tegnap jelentette be az RTL Klub. Korábban Keresztes Ildikó és Tóth Gabi három évadon keresztül, Radics Gigi két évet zsűrizett az X-Faktorban. Dallos Bogi, Herceg Erika és Csobot Adél pedig csak egy-egy évadban voltak mentorok. (RTL Klub)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!