Jó reggelt!

Szép nyári idő lesz, akár 30 fok is. Nyugaton nem kizárt egy kisebb zápor, de annyi baj legyen.

Mindjárt itt a nyár és a lazítás. Mi nemcsak Norbert- és Cintia-napot tartunk ma, hanem popcorn-napot is. Először is megtudhatod, hogy került a pukkanmálé a moziba, és miért forrt össze a filmezéssel. Nyilván Amerikában kezdődött ez. De a durgott, puttyogtatott kukorica, amit kakas és kókra néven is emlegetnek, bizony a magyaroknak is régi kedvelt csemegéje. Ahogy ebből a sok vicces, régi névből is kiderül.

A popcorn annyira közismert, hogy már kóros agyi állapotot is elneveztek róla. Hogy mi a popcorn-agy, és esetleg van-e neked is, azt is megtudod ma, ha olvasol. És mi is kérdezünk!

Tegnap elindítottuk első közvélemény-kutatásunkat. Arra vagyunk kíváncsiak, mit gondolsz az iskolai kajáról. Ha még nem töltötted ki, jövő szerdáig megteheted, és nyerhetsz egy Minecraft-fáklyát. De ami fontosabb, a véleményedet így megismerhetik azok, akik döntenek arról, mit kaptok enni. Ne ijedj meg, az adataidat elég egyszer megadni, és senkinek sem adjuk ki. Ideje, hogy a gyerekek is megtanítsák a felnőtteket káposztába dudálni! A kérdőívet itt találod.

Szép napot, nem tart már soká a tanév!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!