Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szép nyári idő lesz, akár 30 fok is. Nyugaton nem kizárt egy kisebb zápor, de annyi baj legyen.

Mindjárt itt a nyár és a lazítás. Mi nemcsak Norbert- és Cintia-napot tartunk ma, hanem popcorn-napot is. Először is megtudhatod, hogy került a pukkanmálé a moziba, és miért forrt össze a filmezéssel. Nyilván Amerikában kezdődött ez. De a durgott, puttyogtatott kukorica, amit kakas és kókra néven is emlegetnek, bizony a magyaroknak is régi kedvelt csemegéje. Ahogy ebből a sok vicces, régi névből is kiderül.

A popcorn annyira közismert, hogy már kóros agyi állapotot is elneveztek róla. Hogy mi a popcorn-agy, és esetleg van-e neked is, azt is megtudod ma, ha olvasol. És mi is kérdezünk!

Tegnap elindítottuk első közvélemény-kutatásunkat. Arra vagyunk kíváncsiak, mit gondolsz az iskolai kajáról. Ha még nem töltötted ki, jövő szerdáig megteheted, és nyerhetsz egy Minecraft-fáklyát. De ami fontosabb, a véleményedet így megismerhetik azok, akik döntenek arról, mit kaptok enni. Ne ijedj meg, az adataidat elég egyszer megadni, és senkinek sem adjuk ki. Ideje, hogy a gyerekek is megtanítsák a felnőtteket káposztába dudálni! A kérdőívet itt találod.

Szép napot, nem tart már soká a tanév!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!