Kipakolt Varga Judit volt férje, hivatalosan is lemondott Novák – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az összes állami céges pozíciójáról lemondott Varga Judit volt igazságügyminiszter exférje, Magyar Péter. Az üzletember Novák Katalin és volt felesége lemondása után tette ezt, és azzal indokolta, hogy „nem akar egy olyan rendszer részese lenni, amiben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak.” Magyar Péter hirtelen fordult szembe a kormánnyal. Különösen erősen fogalmazott Rogán Antalról, aki a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter, és akiről azt mondta: túl nagy hatalom összpontosul a kezében. Magyar a Partizán Youtube-csatornának adott interjúban arra is célzott, hogy Rogán tulajdonképpen megfenyegette, hogy aláírjon egy tisztességtelen szerződést. Magyar Pétert az ellenzéki oldalról egyre többen keresik, hogy „megvilágosodása” után átálljon a kormányellenes oldalra. (Partizán)

Hivatalosan is benyújtotta lemondását Novák Katalin. A távozó köztársasági elnök az országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címezte a dokumentumot, a felmondás napja pedig vasárnap, február 11-e. Nem nagyon kell sajnálni, ugyanis a bukott köztársasági elnököknek is életük végéig jár fizetés, Novák esetében ez most 4,6 millió forint. Ez az összeg később az átlagkereset mértékével nőni is fog. Hogy kik lesznek a jelöltek a helyére, arról egyelőre nem lehet tudni. Hogy miként zajlik egy köztársasági elnök megválasztása és kinevezése, arról holnap olvashattok a Kispolgáron. (Hvg.hu)

Interjút adott a bicskei gyerekotthon két volt nevelője és egy áldozat az RTL Házon kívül című műsorának. Bárnai Árpád nevelőként dolgozott az intézetben, Schmidt Erika pedig élménypedagógusként. Mindkettőjüknek akkor kellett távozniuk, amikor szót emeltek az ott zajló molesztálás ellen. Bárnai és Schmidt mellett az egyik áldozat, Pop Mert is megszólalt. Mindhárman azt mondták, hogy a kegyelmet kapott K. Endrét egyáltalán nem érdekelte, mi történik a gyerekekkel, csak azzal foglalkozott, hogy a molesztálási ügy ne kerüljön ki az intézményből. Elmeséltek egy esetet, amikor K. Endre az egyik áldozatot elvitte kocsikázni, és megígérte, hogy vesz neki egy sílécet, ha csendben marad. (RTL)

Meghalt Szurdi Miklós. A rendező, forgatókönyvíró nevéhez olyan híres sorozatok kötődnek, mint a Família Kft, az Angyalbőrben és a Linda. Szurdi az utóbbi években nyugdíjasként élt, de mivel nem szerette a tétlenséget, faluházvezető lett Erdőkertesen. Nem sokkal halála előtt a Blikknek elpanaszolta, hogy ugyan vannak színházi és tévés ötletei, azokat elutasították. „Ennek talán az lehet a legfőbb oka, hogy nem igazán értek egyet a mai rendszerrel, emiatt esélyem sincs, parkolópályára kerültem.” (Blikk)

Szurdi Miklós. Forrás: Youtube
Szurdi Miklós. Forrás: Youtube

Hétvégén rendezték meg az Egyesült Államok legnagyobb sporteseményét, a Super Bowlt. Az amerikai foci NFL-döntőt nem csak a sportrajongók nézik. Mindig nagy várakozás övezi azt, ki fog a félidőben fellépni. Idén ez Usher volt, egyik meglepetésvendége pedig Alicia Keys. Van azonban egy romantikus szál is, ami miatt az összes bulvárlap árgus szemekkel figyelte a történéseket. Taylor Swift új pasija ugyanis a Kansas City Chiefsben játszó Travis Kelce. Így Swifttel legalább annyira el volt foglalva a média, mint magával a meccsel. Végül Swift szerelmének csapata nyert, így az örömködés pillanatát is ezer oldalról lekapták az újságírók. Ide kattintva ti is meg tudjátok nézni.

Forrás: Youtube
Forrás: Youtube

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!