Marad a két társelnök a Kétfarkúak élén

Úgy tűnik, mégis az eredeti felállásban vág neki a nyári választási időszaknak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Tegnap megírtuk, hogy a párt komoly válságba került, miután lemondott az éléről a két társelnök, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna Suzi. Kovács azt is bejelentette, hogy nem száll versenybe a 12. kerületi polgármesteri címért sem, holott jó eséllyel indult volna. De ehhez el kellett volna indulni az előválasztáson. Az itteni győztes mögé pedig elvileg beáll az összes ellenzéki párt, így van esély győzni a kerületben a fideszes indulóval szemben.

A társelnökök lemondásának oka az volt, hogy az MKKP tagsága nem támogatta Kovács Gergely indulását az előválasztáson. A tagság fele ugyanis a párt teljes különutasságára szavazott. Ők attól tartottak, hogy már az előválasztáson való részvétel is valamiféle elköteleződést jelent más ellenzéki pártok felé. Ezért nem szavaztak az indulásra. Ez pedig a két társelnök lemondásába került, akik nem akartak szembe menni a tagság döntésével.

Hétfő estére azonban ismét összehívták a tagságot, mert belátták, hogy az önkormányzati és EP-választásnak nem lehet nekimenni a két alapító és társelnök nélkül. A lemondásuk egyesek szerint a párt megszűnését is jelentette volna. A taggyűlésen aztán a többség megerősítette pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát, és megszavazták az előválasztási indulást is. (hvg.hu)

Kiemelt kép: ketfarkukutya.mkkp.party

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!