Nagy tüntetést rendezett Magyar Péter Debrecenben

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Körülbelül tízezren voltak Magyar Péter vasárnapi tüntetésén, amelyet Debrecenben tartott. A politikus, aki a Tisza Párttal lépett be a közéletbe, többek között a korrupcióról beszélt. Azt mondta, hogy célja eltávolítani a hatalomból az „Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaságot”. Ezzel arra utalt, hogy az ország pénzéből hihetetlenül meggazdagodott a miniszterelnök családja. Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja a leggazdagabb magyar. Tiborcz István pedig Orbán lányának férje, és szintén sokszoros milliárdos lett állami és európai pénzből.

Magyar beszélt még a családok támogatásáról, az egészségügyről és az oktatásról, és más problémákról is. Azt mondta, a kormányzó Fidesz azért fél tőlük, mert a fiatalok között sokkal népszerűbb a Tisza Párt, mint Orbán Viktor. Magyar szerint június 9-én, az európai parlamenti és önkormányzati választáson beverhetünk egy vastag szöget a NER – a Nemzeti Együttműködés Rendszere – koporsójába. – Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat – zárta beszédét.

Ez volt az utóbbi évek legnagyobb ellenzéki tüntetése, amit nem Budapesten rendeztek. Hagyományosan a Fidesz vidéken jóval erősebb, az ellenzék elsősorban Budapesten számíthatott szavazatokra.

Magyar Péterről itt olvashatod el, hogyan lépett színre, itt pedig azt, hogy milyen hatással van a politikára. A NER fogalmát pedig itt magyaráztuk el.

Kiemelt kép: Magyar Péter / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.