Nagy tüntetést rendezett Magyar Péter Debrecenben

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Körülbelül tízezren voltak Magyar Péter vasárnapi tüntetésén, amelyet Debrecenben tartott. A politikus, aki a Tisza Párttal lépett be a közéletbe, többek között a korrupcióról beszélt. Azt mondta, hogy célja eltávolítani a hatalomból az „Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaságot”. Ezzel arra utalt, hogy az ország pénzéből hihetetlenül meggazdagodott a miniszterelnök családja. Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja a leggazdagabb magyar. Tiborcz István pedig Orbán lányának férje, és szintén sokszoros milliárdos lett állami és európai pénzből.

Magyar beszélt még a családok támogatásáról, az egészségügyről és az oktatásról, és más problémákról is. Azt mondta, a kormányzó Fidesz azért fél tőlük, mert a fiatalok között sokkal népszerűbb a Tisza Párt, mint Orbán Viktor. Magyar szerint június 9-én, az európai parlamenti és önkormányzati választáson beverhetünk egy vastag szöget a NER – a Nemzeti Együttműködés Rendszere – koporsójába. – Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat – zárta beszédét.

Ez volt az utóbbi évek legnagyobb ellenzéki tüntetése, amit nem Budapesten rendeztek. Hagyományosan a Fidesz vidéken jóval erősebb, az ellenzék elsősorban Budapesten számíthatott szavazatokra.

Magyar Péterről itt olvashatod el, hogyan lépett színre, itt pedig azt, hogy milyen hatással van a politikára. A NER fogalmát pedig itt magyaráztuk el.

Kiemelt kép: Magyar Péter / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?