Nem nyomoznak Magyar Péter miatt, a magyarok kedvenc sportja a tévézés – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lezárták a nyomozást a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvétel kapcsán. Az ügyészség kilenc tanút meghallgatott, köztük a kormányzati propagandáért és a titkosszolgálatokért is felelős minisztert, Rogán Antalt is. Megállapították, hogy Rogán Antal és a korrupcióval vádolt Schadl György közt nem volt kapcsolat, és senki nem húzott ki semmit a nyomozati anyagból sem. Varga Judit pedig csak pletykákat osztott meg a férjével. Magyar Péter a Facebookon reagált, szerinte az ügyészség részben hazudott, részben szándékosan félreértelmezte azt, ami a hangfelvételen elhangzott. (hvg.hu, Facebook/Magyar Péter)

Újra a Földközi-tenger habjait szeli az a luxusjacht, amin tavaly lefotózták az ország leggazdagabb emberét, Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkori barátját. Mészáros Lőrincet és feleségét a 27 milliárd forint értékű Rose d’Or nevű hajón kapták lencsevégre. A hajó tegnap érkezett meg a francia Riviéra egyik városába, Nizzába, ma pedig már tovább is ment Cannes-ba. Mészáros Lőrinc nem közvetlenül birtokolja a hajót, ami pont annyiba került, amennyit az állam a teljes magyar űrhajósprogramra költ. A jacht egy céghálón keresztül köthető a milliárdoshoz, aki egykor gázszerelőként dolgozott Felcsúton. A hajó útját ti is nyomon követhetitek, ha épp ehhez van kedvetek, itt. (telex.hu)

Mészáros Lőrinc strandol a jacht egyik medencéjénél. kép: vesselfinder.com

Klímaaktivisták megpróbálták narancssárgára festeni Taylor Swift magánrepülőjét, de nem találták meg. Ezért találomra két másik magángépet festettek le a Londonhoz közeli Stansted reptéren. Az aktivistacsoport egy nappal korábban Stonehenge szikláit szórta be narancssárga porral, így próbálták meg felhívni a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. Az egyikük szerint azért vették célba Taylor Swift gépét, hogy megmutassák, a milliárdosok sem érinthetetlenek, az éghajlati összeomlás őket is fenyegeti. (euronews.com)

A magyar felnőttek több mint fele sosem sportol, a legtöbben azért nem, mert nincs kedvük vagy nincs rá idejük. Ezt egy friss kutatás állítja, ahogy azt is, hogy azért a felnőttek egyharmada rendszeresen felveszi a sportcipőt. Köztük a legtöbben az egészségük miatt sportolnak aktívan. A felmérés szerint a magyarok körében a legnépszerűbb tevékenység a tévénézés, vagy valami más képernyőhöz köthető tevékenység, de nagyon kedvelt a barátokkal és a családdal töltött idő is. (MTI)

Egy héttel az olimpia kezdete előtt megfürdik a Szajnában Párizs polgármestere. Anne Hidalgo ezzel az akcióval azt akarja bizonyítani, hogy meg lehet rendezni a folyóban az olimpia úszóversenyeit. A Szajna tisztasága és a benne lévő veszélyes baktériumok miatt erősen aggódnak a sportolók, annak ellenére, hogy Párizs rengeteget költött víztisztító berendezésekre. A folyóban amúgy 1923 óta tilos fürödni. (MTI)

A Szajna Párizsban, az Eiffel-toronyból fotózva. Kép: Wikipedia

Örökbefogadása után alig ismerni rá a kutyára, akire korábban azt mondták, hogy ilyen csúnya jószágot még nem látott a világ. Gizmo rendkívül elhanyagoltan került be egy brit menhelyre, és annyira rosszul nézett ki, hogy egészen kicsi esélye volt annak, hogy valaki magához veszi. A bundáját le kellett borotválni, olyan rossz állapotban volt. Ennek ellenére egy családhoz került, ahol a szeretgetésnek és a jó körülményeknek köszönhetően már rá sem ismerni a kutyusra. Ide kattintva megnézheted az „utána” fotót is. (dailystar.com)

Gizmo az örökbefogadás előtt. Kép: reddit

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Ezeréves magból feltámasztottak egy elveszettnek hitt ősi fát

A fát a Biblia is említi, de ezer éve nem látta senki.

Mondunk pár tuti programtippet a nemzeti ünnepre

Kirándulás, múzeumok, fotók, és akár egy kis Halloween már most.