Óriástüntetést tartott Magyar Péter

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Legalább százezren vettek részt azon a tüntetésen, amit a politikai pályára készülő Magyar Péter tartott Budapesten, a Parlament előtt. A rendezvényre az ország minden tájáról, telekocsikkal is jöttek résztvevők. Pontos létszámbecslés még nincsen.

Forrás: Magyar Péter/Facebook
Forrás: Magyar Péter/Facebook

Annyian voltak, hogy a menet, ami a Deák térről indult, a Kossuth teret teljesen megtöltötte, nemcsak a tér, de a szomszédos utcák is tele lettek emberekkel.

Forrás: Magyar Péter/Facebook
Forrás: Magyar Péter/Facebook

A tömeg többek közt a Nem tetszik a rendszer című számra vonult, ez az a dal, amit korábbi ellenzéki tüntetéseken is nyomtak. De lejátszották a Nemzeti dalt is.

Magyar Péter – Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje – új barátnőjével és két testőrrel vonult, a tömeg közben tapssal és hajrákkal üdvözölte, beálltak mellé szelfikre.

Forrás: Magyar Péter/Facebook
Forrás: Magyar Péter/Facebook

A műsor egy a Polip című maffia-filmsorozat betétdalával indult, eközben pedig a háttérben a kormány tagjairól, főleg Rogán Antalról vetítettek képeket és videofelvételeket. Ezután Bálint András színész mondta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Őt követte Nagy Ervin színész, aki már megszokott szereplő Magyar Péter oldalán. Felszólalt még egy külföldön élő magyar srác, Szigetszentmiklós polgármestere és Tarr Zoltán református lelkész is. Ő arról beszélt, hogy a magyarok tömegével hagyják el a keresztény egyházakat, ami szerinte maguknak az egyházaknak és a kormánynak a hibája. Balog Zoltán református püspököt elítélte, aki korábban az Orbán-kormány minisztere volt, és aki a kegyelmi botrány óta nem kért bocsánatot az áldozatoktól. Fellépett Rost Andrea operaénekes, majd a The final countdown (Végső visszaszámlálás) című számra felvonult a színpadra Magyar Péter.

Magyar bejelentette, hogy létrehozta a Talpra Magyarok Közösségét, amiben nem számít, hogy valakinek milyen politikai nézetei vannak, nem számít a neme, a vallása. Csak az, hogy tenni akar-e a hazájáért.

Magyar felszólította az állami média vezetőit, hogy ne terjesszenek hazugságokat, és engedjék meg neki, hogy élő adásban beszéljen a Völner-Schadl ügyről. Ugyanitt felsorolta, mennyi mindenre várja még a magyar nép a választ ezzel kapcsolatban. „Adják vissza a hatalmat a népnek. Hadd válasszanak az emberek, hogy a mai korrupt vezetés, vagy egy új, megvesztegethetetlen erő kormányozzon” – mondta Magyar, aki ezzel a felvezetéssel jelentette be, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet is, ami „jogi keretet ad majd a közös ügynek”.

Párt még nincs

Mindenki egy párt bejelentésére várt. Magyar Péter azt mondta, lesz, folyamatban van, ezzel a következő európai parlamenti választáson indulni is fog. De már most várja a jelentkezést az EP-listára. A honlapon lehet pályázni, és a közösség dönti el, hogy ki menjen ki az Európai Parlamentbe.

Magyar Péter külön szólt a gyerekekről. Azt mondta, ma a magyar gyerekek, akár állami gondozottak vagy családban élnek, nincsenek biztonságban. Mert sok településen nincs jó iskola, mentális egészségügyi ellátás számukra. Itt tért ki arra, hogy a jövőben (nyilván egy esetleges választási győzelemre célozva) lesz újra oktatási és kulturális minisztérium. És feloszlatják a Kliket, az állami iskolafenntartót. Azt ígérte, csökkentik majd a tanárok terheit. „Talpraesett, okos, együttműködő gyerekeket szeretnénk nevelni, mert belőlük lesz jó állampolgár. Elfogadhatatlan, hogy ma társadalmi státuszhoz kötött a gyerekek boldogulása. Az alsó 20 százalékra fogunk fókuszálni, együttműködve civilekkel.”

Ez volt az idei év eddigi legnagyobb tüntetése, amelyet politikai erő összehozott. Ehhez hasonló méretű demonstrációt utoljára a Fidesz szervezett 2022-ben, amit Békemenetnek neveztek. Korábban a kegyelmi botrány nyomán influenszerek szerveztek demonstrációt a Hősök terére, de ott csak általában a gyermekvédelem ügyéért álltak ki.

A mai eseményt, a várható következményeket holnap elemezzük.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!