Pálinkás jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kicsit borongósabb, de esőmentes napra számítunk; lesz még hidegebb, de még nem ma. Kázmér napja van. Ez nálunk nem túl népszerű név, lengyel barátaink viszont legnagyobb királyukat, III. Kázmért ünneplik ma. Ugyanis a névnap náluk is erős hagyomány, sokáig a születésnapnál is fontosabb volt.

Ami még hagyomány náluk, az a vodka. De itt abba is hagyjuk a másokra mutogatást: alkoholizmusért a magyaroknak nem kell a szomszédba menniük. Ráadásul Lengyelország nem is szomszédunk. Írtunk már az alkoholbetegségről, amely a magyar családok jelentős részét érinti. Ma folytatjuk, mert nem mondtunk még el mindent. Azt, hogy mi ebben a te szereped, ha érint a probléma. Nem vagy egyedül sem időben, sem térben. Munkácsy Mihály festménye, a Korhely férj azt örökíti meg, ahogy a korhely – részeges – apa hazatér feleségéhez és apró gyermekeihez. Százötven éve készült. És ennél sokkal régebb óta, a mai napig köszönnek úgy emberek, hogy pálinkás jó reggelt. Mert vannak sokan, túl sokan, akik így kezdik a napot.

És ha olyan szerencsés vagy, hogy nincs ilyen problémád, akkor is tudnod kell a többi százezernyi gyerekről, akinek van. Hiszen senki sem sziget. Nem élünk buborékban, csak úgy tűnik néha. De a problémáink közösek. Nekünk az a dolgunk, hogy mindent megírjunk, ami fontos, és ami veled vagy körülötted történik. Így lesz ez ma is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?